Hoppa till huvudinnehållet

Digital mognad på Digtalidag

Den 15 oktober deltar Omställningsfonden på Digitalidag med ett seminarium om Digital mognad som Adda Kompetens står bakom. Julia Larsson, projektledare för Digital mognad, berättar om den evidensbaserade modellen DiMiOS (Digital mognad i offentlig sektor) och på vilket sätt HR får stöd i förflyttningsarbetet och en metod för att ställa om i en digital tid.

Omställningsfonden är en av över 200 aktörer på Digitalidag. Det är en årlig, nationell temadag där målet är att alla som bor i Sverige ska vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

- Det är viktigt att vi som omställningsorganisation bidrar till att lyfta digitaliseringsfrågor. Redan innan covid-19 stod den svenska arbetsmarknaden inför förändrade kompetensbehov till följd av digitaliseringen. Under pandemin har omställningen ökat i snabb takt, säger Eva Wikström, vd på Omställningsfonden.

Den evidensbaserade modellen Digital mognad (DiMiOS) är framtagen av Johan Magnusson, professor, Göteborgs universitet och mäter en organisations digitala mognad. Med hjälp av den kan man förstå organisationens förmåga att tillgodogöra sig nyttorna med digitalisering och få en startpunkt i förflyttningsarbetet.

- För att klara kompetensförsörjningen och ta ledartröjan i omställningsarbetet är det viktigt att HR kliver fram och tar en självklar ledarroll i förflyttningen. Vi hoppas att många i kommuner regioner och kommunala företag är redo att ta nästa steg, säger Eva Wikström.

Seminariet hålls den 15 oktober kl 8.30 - 9.15. För att delta, skicka ett mejl till info@omstallningsfonden.se så ser vi till att du får en länk dagen innan seminariet.

Publicerad 04 oktober 2021 Nyhet

Fler nyheter

Presskontakt

Anette Nordenfelt

Kommunikationschef