Hoppa till huvudinnehållet

Vårt stöd steg för steg

Att bli uppsagd och stå utan jobb är en tuff situation för de flesta. Men ett aktivt omställningsarbete som utgår från dina förutsättningar gör att du snabbare kan hitta ett nytt jobb eller starta eget företag. Här är fyra steg till ditt nya liv.

1

Samarbete direkt

- snabbaste vägen till nytt jobb

Det allra första som händer är att din arbetsgivare anmäler att du är uppsagd på grund av arbetsbrist. Så fort vi får in anmälan tar en rådgivare kontakt med dig och bokar ett möte för att starta samarbetet.

2

Handlingsplan

- kurs, praktik eller cv-hjälp?

När du träffar din rådgivare gör ni en handlingsplan som utgår från dina arbetslivserfarenheter, dina mål för framtiden och vad som krävs för att komma dit. Det kan till exempel vara en kurs eller utbildning, en praktikplats, starta eget-rådgivning, hjälp att skriva ett riktigt bra cv eller hur och var du bäst söker ditt nya jobb. Det är viktigt att du själv deltar på ett engagerat och aktivt sätt i sökandet efter ett nytt jobb.

3

Sök jobb

- jobbannonser och spontanansökningar

Sök utannonserade tjänster och gör spontana ansökningar till företag och organisationer du tycker verkar intressanta. Använd ditt nätverk och berätta för alla att du söker jobb - vänner, grannar och på Facebook och LinkedIn.

4

Nytt jobb

- eller fler aktiviteter

Efter att de insatser som du och din rådgivare kommit överens om är genomförda träffas ni igen och stämmer av resultatet. I bästa fall har du redan hittat ett nytt jobb och du är i mål! Om inte kan du och din rådgivare komma överens om nya insatser. Om du blir arbetslös igen inom två år från din sista anställningsdag, är du välkommen att kontakta oss för att få ytterligare stöd.