Hoppa till huvudinnehållet

Jobba i Norr!

I både Norr- och Västerbotten pågår en stor industrietablering och där saknas personalresurser, i dag och många år framåt – inte minst bland välfärdsyrken hos kommunerna som till exempel barnomsorgen, skolan och vården!  

Kontakta Omställningsfondens rådgivare för mer information

Rådgivare

Bakgrund

Omställningsfonden är välfärdens stöd när det gäller jobb- och kompetensfrågor för både arbetsgivare och som medarbetare över hela landet. I denna kompetensutmaning i norra Sverige ser vi möjligheter att stötta kommuner och regioner som har behov av arbetskraft genom att erbjuda er som är, eller riskerar att bli arbetssökande en möjlighet att åka upp till Norr- och Västerbotten för att bli intervjuade på plats. 

Vårt erbjudande  

Du som är eller kommer att bli arbetssökande och är anmäld till Omställningsfonden av din arbetsgivare inom kommun eller region har möjligheter att få stöd när du vill träffa arbetsgivare på plats för intervjuer.  

Omställningsfonden kan till exempel hjälpa dig med din resa och boende ifall du ska på intervju hos någon arbetsgivare i norr. Det betyder att detta besök inte kostar dig någonting utan bara ger dig fler alternativ när du funderar över ditt nästa steg i livet!  

Den mottagande kommunen står för programmet under din vistelse och ni kommer att vara i kontakt med varandra innan du åker upp för att lägga upp ditt besök på bästa sätt. 

Så här gör du för att ta nästa steg! 

  1. Gå in på länken för att hitta våra rådgivare på Omställningsfonden

  2. Sök efter kommun där du bor och hör av dig till rådgivaren som har ansvaret där. Har du redan idag en rådgivare på Omställningsfonden så hör av dig till den direkt. 

  3. Grattis, nu är bollen i rullning! 

Publicerad 22 augusti 2023