Hoppa till huvudinnehållet

Nytt jobb efter 16 år i kommunen

Efter 16 års anställning inom kommunen, först i receptionen och sedan på en IT-avdelning, blev Cia Strömberg uppsagd. Cia kan inte jobba mer än 50 % på grund av en nackskada, något som gjorde att hon undrade hur hon skulle kunna få ett nytt jobb. ”Vem vill ha mig, vem vill anställa en halv människa, tänkte jag!

- Man tänker ju att man är trygg när man jobbar i kommunen, att det är en så stor arbetsgivare att man kan få ett annat jobb även om man inte kan vara kvar på samma tjänst. Men så blev det inte.

Cia jobbade deltid på kommunen och kan inte jobba mer än 50 % på grund av värk och hon var i början väldigt orolig för att skulle vara ett hinder för henne att få en ny anställning.

Tog kontakt med Omställningsfonden direkt

Facket tipsade Cia om Omställningsfonden och hon ringde direkt för att boka ett första möte. Efter att ha träffat en rådgivare kände Cia sig mer positiv inför framtiden.

Hon fick sedan en kontakt på Arbetslivsresurs som hjälpte henne framåt med jobbsökandet. De träffades en gång i veckan och hon var tacksam för att mötena genomsyrades av en positiv känsla av att ”det här ska vi fixa!”.  

Praktik ledde till anställning

Cia fick hjälp att sortera tankarna och att göra upp en plan och efter hårt arbete och flera försök på andra håll fick hon en praktikplats på Svenska Kyrkan i Skärholmen. Den skulle vara i tre månader men redan efter ett par veckor ville de anställa henne.

- Vi kom bra överens och jag tror de märkte att jag var intresserad och villig att lära. Det är en skön stämning på Svenska Kyrkan, och jag gillar verkligen mitt nya jobb, säger Cia med ett leende.

Publicerad 04 september 2019