Hoppa till huvudinnehållet

Andrés såg uppsägningen som en möjlighet

Andrés Sierra hade jobbat som producent inom kommunen i nio år när han blev uppsagd på grund av arbetsbrist. Trots att han hade jobbat många år var han den sist anställda, vilket gjorde att han var tvungen att se sig om efter ett nytt jobb.

Trots att det var en utmanande situation valde Andrés att se det som en möjlighet att förverkliga en dröm och fick hjälp av Omställningsfonden med projektet att starta en musikskola. Av olika anledningar som han inte kunde styra över gick det inte att genomföra och efter en tid var han tvungen att lägga ner den idén.

Jobbcoach med specialistkunskaper

Eftersom han hade resurser kvar att använda genom Omställningsfonden fick Andrés jobbcoachning och stöd för att hitta ett nytt jobb. Han visste att han ville fortsätta att jobba inom kultursektorn med pedagogisk verksamhet och hade turen att få hjälp av en coach som hade jobbat just med de frågorna. Andrés hade många egna idéer och fick hjälp att konkretisera dem och att söka jobb på ett metodiskt sätt.

- Jag hade aldrig haft ett ordentligt CV förut och inte samlat mina erfarenheter på ett strukturerat sätt, så det var jättebra för mig, säger Andrés.

Nytt jobb som ungdomsproducent

Samtidig som han fick hjälp från Omställningsfonden tog Andrés själv kontakt med personer och organisationer som intresserade honom. Så småningom dök det upp ett jobb som han sökte och fick. Nu jobbar han som ungdomsproducent i Upplands-Bro och stormtrivs.

- Det gäller att våga tänka nytt, stort och att utmana sig själv. Då är det lättare att komma vidare. Idag är jag där jag vill vara, nära ungdomarna och verksamheten. Jag har hamnat rätt, säger Andrés med ett leende. 

Publicerad 18 november 2019