Hoppa till huvudinnehållet

Blanketter

I samband med omställning av olika slag behöver Omställningsfonden underlag för att godkänna insatser eller påbörja arbetet för att uppsagda ska få nytt jobb. Här har vi samlat alla blanketter för arbetsgivare.

Anmälan av arbetstagare som sagts upp

Här gör du anmälan av medarbetare på tre olika grunder:

  1. Medarbetare som sagts upp på grund av arbetsbrist
  2. Medarbetare som accepterat lägre sysselsättningsgrad
  3. Medarbetare som avslutar anställningen med en överenskommelse med sjukdom eller skada som grund

I formuläret väljer du ett av dessa tre alternativ. Om du inte ser samtliga alternativ rekommenderar vi att du rensar webbhistorik och kakor som kan finnas i din webbläsare.

Anmälan utan e-legitimation

AID-koder

När du anmäler arbetstagare som sagts upp på grund av arbetsbrist eller för att anmäla deltagare till en TLO-insats behöver du ange en så kallad AID-kod.

Lista med AID-koder

Föranmälan om förebyggande insatser KOM-KR

Sista dag att göra föranmälan om förebyggande insatser var den 15 november. Det går därför inte längre att nå formuläret. Föranmälan öppnar åter efter årsskiftet när fördelningen av nya medel är klar.

Anmälan om förebyggande insatser KOM-KR

Anmälan om insats

Sessionen är aktiv i 30 minuter. Förbered gärna syfte med insats, interna och externa kostnader samt uppgifter kring eventuella leverantörer.

Bilaga, deltagarlista (Excel)

Rekvirering/avrop av medel för förebyggande insatser

Rekvirering av medel för förebyggande insatser inom KOM-KR och TLO-KL

Spara ner blanketten till din dator, fyll i och skicka till  admin@omstallningsfonden.se Blanketten fungerar bäst i Chrome. Bifoga kostnadsunderlag som till exempel leverantörsfaktura eller intern faktura och/eller excel-fil för redovisning av lön Ange det insatsnummer som du fick i mejlet i samband med att insatsen godkändes.

Deltagarlista ska skickas in senast i samband med rekvirering om det inte gjorts tidigare.