Hoppa till huvudinnehållet

Jobb du kanske inte visste fanns i välfärdssektorn

Det finns många fantastiska jobb inom välfärdssektorn, som exempelvis undersköterska, personlig assistent, lärare eller fordonsförare. Dessa välfärdsjobb är välkända för de allra flesta, men så finns det de jobben som mer sällan står i rampljuset. I vår allra första ”Rådgivaren tipsar” kommer omställningsrådgivare Maria Åhman att guida dig genom de något mer sällsynta välfärdsjobben, som också är värda att ha i åtanke när du söker jobb.


- När du är i jobbsökartagen och kanske precis har blivit uppsagd kan det vara svårt att veta vilket typ av jobb du ska gå vidare till. Ska du stanna i samma bransch eller karriärväxla till något helt annat? Det finns många möjligheter, även att utbilda sig vidare, därför vill jag vidga vyerna och tipsa om några jobb som är lätta att missa, säger Maria.

Här listar Maria tre exempel på jobb inom välfärdssektorn som du kanske inte har hört talas om:

  1. Digitaliseringsledare i välfärdssektorn
    Nyttja digitaliseringens kraft i samhället. Få kunskaper om hur välfärdsteknologi, teknikutveckling och digitalisering kan användas som hjälpmedel och möjliggörare inom vård och omsorg. För att bli digitaliseringsledare finns en 1-årig utbildning på yrkeshögskolan i Arvika.
  2. Kommunal odlingsrådgivare
    Har du gröna fingrar? Ge råd och tips om befintliga eller framtida odlingar för kommunala verksamheter. För att jobba med växter behövs oftast en trädgårdsmästarutbildning i grunden, här ser du vilka utbildningar och skolor som finns tillgängliga.
  3. Audionom
    Är du pedagogisk och bra på att lyssna och kommunicera? Då kan audionom vara ett yrke för dig! Utred hörselnedsättningar, prova ut hjälpmedel och hjälp till med hörselträning. Här kan du se vilka utbildningar och skolor som finns runt om i Sverige om du vill utbilda dig till Audionom.

Om du vill plugga vidare rekommenderar Maria att surfa in på studentrum.se>>, där får du en bra överblick över vilka utbildningar som finns runt om i Sverige.

 

 

- Hoppas du känner dig lite mer inspirerad efter mina tre tips om ovanliga jobb i välfärdssektorn och jag önskar dig all lycka och kraft i den spännande jobbsökarprocessen, avslutar Maria.

 

Publicerad 27 april 2022