Hoppa till huvudinnehållet

Inspirationsdag för jobbsökare i Luleå

Att inspirera, motivera, sprida god energi, öppna upp för nya insikter och ge en känsla av sammanhang, det var syftet med inspirationsdagen som våra rådgivare Nina Ivaska och Ulrika Kuoljok arrangerade i Luleå för jobbsökare i våras.


Tidigare i våras höll våra rådgivare Nina Ivaska och Ulrika Kuoljok en inspirationsdag för jobbsökare i Luleå. I filmen får du en glimt av dagen och kan ta del av några korta intervjuer med fyra av deltagarna. De berättar bland annat om deras arbetssituation, vad de tycker om inspirationsdagen och hur sådana sammankomster kan bringa gemenskap och glädje. 

Spännande föreläsningar och övningar

Dagen bjöd även på intressanta gästföreläsningar. Entreprenören och inspiratören Malin Winberg pratade om att allt inte behöver vara så perfekt jämt när det kommer till prestation och perfektion i arbetslivet, vi behöver sänka ribban för att må bättre. Egenföretagaren och livskonsulten Mats Johansson berättade om sitt personliga jag och sin omställningsresa till att bli egenföretagare.

Våra kollegor på Omställningsfonden höll också i intressanta dragningar under inspirationsdagen. Verksamhetsutvecklare Carina Wedin pratade om vårt färgstarka jag och hur det kan påverka våra handlingar, drivkrafter och värderingar. Jobbsökarrådgivare Maria Åhman höll i ett mindfulness-pass och tipsade om hur vi kan landa i oss själva. Jobbsökarrådgivare Kristjana Karlsson föreläste om vår inre dialog och hur vi kan bli vän med oss själva.

- Jag och min kollega Nina kände att det fanns ett behov hos våra jobbsökare att få träffas och utbyta gemensamma tankar och idéer, men också att skapa mer inspiration och motivation för att orka i processen att hitta sitt nästa jobb. Där föddes idén om att bjuda in till en inspirationsdag, säger Ulrika Kuoljok, jobbsökarrådgivare på Omställningsfonden.

Publicerad 15 augusti 2023