Hoppa till huvudinnehållet

Från fritidsledare till Polis

När kommunen behövde skära ner i verksamheten blev Alexander Larsson uppsagd från sitt jobb som fritidsledare på grund av arbetsbrist. Följ med när Alexander berättar om sin inspirerande karriärväxling från fritidsledare till polis.

Alexander Larsson intervjuas av vår verksamhetsutvecklare och moderator Camilla Grahn.

Alexander Larsson från Avesta tilldelades priset Årets karriärväxlare 2023 för sin karriärväxling från fritidsledare till polis. Utmärkelsen har instiftats av Omställningsfonden för att inspirera välfärdens medarbetare att utveckla sin kompetens och avdramatisera bilden av omställning på arbetsmarknaden.

Alexander arbetade tidigare som fritidsledare, vilket han inte hade adekvat utbildning för, och drömde om att bli polis. När kommunen behövde skära ner i verksamheten blev Alexander uppsagd på grund av arbetsbrist. Med hjälp av stöd och coachning från Omställningsfonden kunde han påbörja studier till att bli polis.

Jag är otroligt glad och det kom faktiskt glädjetårar när jag fick beskedet. Det har varit en tuff resa med många utmaningar, där jag studerat på annan ort och rest från familj och barn. Samtidigt ångrar jag inte mitt val en sekund. Hade det inte varit för stödet från Omställningsfonden skulle jag inte vara där jag är i dag, säger Alexander Larsson, Årets karriärväxlare 2023.

Publicerad 28 februari 2024