Hoppa till huvudinnehållet

Från elevassistent till lymfmassör & livscoach

Nina Springh Norin var chockad när hon blev uppsagd efter sju år som elevassistent på skolan i Ljusdal. Trots den tuffa omställningen såg Nina möjligheten att gå tillbaka till något som hon gjorde för 20 år sedan, att driva eget företag och denna gång som lymfmassör och livscoach.


- Jag var nog lite i chocktillstånd när jag fick beskedet. Det kändes rent ut sagt förjävligt att bli uppsagd. Jag älskade ju mitt jobb som elevassistent och jag vet att jag och de andra assistenterna på skolan hade en jätteviktig roll för de barn som behövde hjälp. För min egen del hade jag tänkt tanken att det kanske var dags att göra något annat efter sju år på skolan, men inte än! 

Efter beskedet fick de ett besök på arbetsplatsen av Mats Skalberg som är rådgivare på Omställningsfonden för att berätta vad vi kunde erbjuda och hur vi kunde hjälpa till i processen till nytt jobb.

- Därefter blev jag tilldelad en jobbcoach och tillsammans tog vi fram en plan på vad jag ville göra och hur Omställningsfonden kunde vara med och bidra för att få planen att bli verklighet. Jag tycker att stödet från Omställningsfonden har varit fantastiskt bra, säger Nina. 

Att styra sina egna dagar

Med hjälp av Omställningsfondens stöd driver Nina nu sitt eget företag Star Energy by Nina, som lymfmassör och livscoach. Nina var massageterapeut sedan tidigare och har nu kompletterat med utbildning inom lymfmassage och coaching.

- Det har varit en riktig hit från allra första början! Coachningen kan i princip gälla vad som helst, till exempel om någon står inför ett vägval kring vad de vill jobba med som jag själv har gjort. Det kan vara från stort till smått och blir ett bra komplement till massagen. Nu styr jag mina egna dagar och trivs hur bra som helst.

En plötslig omställning kan påverka oss på olika sätt. För Nina ledde förändringen till en tydlighet i vad hon vill göra och hur hon vill lägga upp sitt jobb.

- Den här omställningen har absolut påverkat mig. Alla omställningar i livet påverkar ju oss på ett eller annat sätt. Jag har fått en klarhet i vad jag vill göra och hur jag vill driva mitt eget företag. Jag lyssnar mer på mig själv och sätter upp tydligare mål som jag styr mot, vilket jag har coaching-utbildningen mycket att tacka för, säger Nina.

Bidra till att andra får må bra

Nina berättar att det finns många positiva aspekter med sitt jobb som lymfmassör och livscoach och hon har flera framtidsplaner för företaget.

- Det bästa med mitt jobb är kontakten med kunderna och kombinationen av massage och coaching. Att få vara med och bidra till att andra människor får växa och må bra. Trots att jag har drivit eget företag tidigare är jag fortfarande nybörjare, det var trots allt 20 år sedan sist. Nu vill jag lära mig mer om företagande. Jag ska gå en utbildning i kommunikation och därefter vill jag ut och föreläsa eller hålla egna kurser!

 

Publicerad 16 november 2021