Hoppa till huvudinnehållet

En karriärväxling som gav styrka

Shandiz Zarei blev uppsagd på grund av arbetsbrist efter att ha jobbat som objektspecialist/systemförvaltare på Karolinska universitetssjukhusets IT Stab i nästan elva år. Det var en stor omställning och hon hamnade till slut i en helt annan bransch.

- Det var tufft att bli uppsagd efter så många år och det kändes som att framtiden såg rätt dyster ut. Den rådande pandemin gjorde inte situationen lättare, vägen tillbaka till arbetslivet var minst sagt krokig och svår. Jag blev nekad i rekryteringsprocessen gång på gång och så fort jag närmade mig mål blev det avslag återigen, säger Shandiz.

Positivt stöd gör stor skillnad

Shandiz fick vägledning av Omställningsfonden som hänvisade henne till två jobbcoacher från Arbetshälsa i Sverige AB.

- Det professionella bemötandet och stödet jag fick stärkte mig som person, som i sin tur hjälpte mig att få ett nytt spännande jobb. De hade en positiv inställning och gav mig de rätta redskapen för att komma vidare i arbetslivet. Jag är evigt tacksam för deras hjälp.

Nu jobbar Shandiz som förvaltningsledare/projektledare på IT-koncernen Visma Consulting AB och har bland annat hand om ärende- och hanteringssystem inom Region Stockholm.

- Jag har hamnat i en helt annan bransch på ett större internationellt bolag och det passar mig utmärkt. Här kommer jag kunna tillföra mycket och det finns utrymme att utvecklas i min roll. Nu ser jag fram emot alla nya utmaningar.

Styrkan i att tro på sig själv

En plötslig omställning är för många en tuff situation, men det kan också vara något positivt. Det är en erfarenhet även Shandiz har.

- Jag har lärt mig mycket om mig själv och det känns som att jag har växt som person. Jag känner mig starkare, mer tålmodig och jag tror mer på mig själv. Jag är en social person i grunden och det ska bli spännande att få lära mig mer om ledarskap och sociala relationer på min nya arbetsplats. Mitt tips till alla där ute är att aldrig ge upp hoppet och tro på sig själv, för då kan vi gå hur långt som helst!

Publicerad 14 juni 2021