Hoppa till huvudinnehållet

Nöjda jobbsökare ger god känsla i jobbet

Arbetsmarknaden i Sverige förändras i snabb takt och verksamheter behöver kontinuerligt anpassas till nya förutsättningar och kompetensbehov. Samtidigt kan dessa förändringar vara svåra för den enskilde medarbetaren.

När välfärdssektorn tvingas säga upp medarbetare är det därför viktigt att ta hjälp av oss på Omställningsfonden så att medarbetare som sägs upp får ett bra stöd att komma vidare till nytt jobb, studier eller starta eget företag.

Våra omställningsrådgivare vittnar om att de flesta som sägs upp blir överrumplade av det stöd de kan få vilket gör att den nödvändiga förändringen kan ses som en möjlighet och inte en svårighet.

För att få veta vad uppsagda medarbetare, jobbsökare, tycker om stödet mäter vi kontinuerligt nöjdheten. Årets första mätning är glädjande läsning. Nöjdheten ökar på alla fronter. Både med stödet i sig och stödet som jobbsökaren får av våra rådgivare.

Framför allt uppskattar jobbsökarna att stödet utformas efter var och ens personliga behov och önskemål. Det stämmer bra överens med vår filosofi att det viktigaste inte är att uppsagda medarbetare hittar ett nytt jobb. Det viktigaste är att de hittar rätt jobb eller annan sysselsättning.

Publicerad 03 juni 2021 Blogginlägg

Fler nyheter

Presskontakt

Anette Nordenfelt

Kommunikationschef