Hoppa till huvudinnehållet

Mari Nidesjö är ny områdeschef för Omställningsfonden

Omställningsfonden satsar på ännu större närvaro i Skåne och tillsätter Mari Nidesjö som ny områdeschef i område Syd. Hon har tidigare arbetat som chef i bland annat Lomma kommun och Helsingborgs stad samt inom Arbetsförmedlingen.

– Arbetsmarknaden i Sverige förändras i snabb takt. När verksamheter utvecklas ställs många gånger krav på ny kompetens hos medarbetarna för att klara helt eller delvis nya arbetsuppgifter. Som områdeschef för område Syd ser jag fram emot att utveckla Omställningsfondens stöd till medarbetare och arbetsgivare inom välfärden i Skåne, säger Mari Nidesjö, områdeschef på Omställningsfonden.

Mari Nidesjö som är hemmahörande i Helsingborg har tidigare arbetat som chef för arbete, integration och försörjning på Lomma kommun och dessförinnan som enhetschef med inriktning arbetsmarknad på Helsingborgs stad. Mari Nidesjö har även haft flera ledaruppdrag inom Arbetsförmedlingen. I sin nya roll som områdeschef i Region Syd kommer hon att ansvara för Omställningsfondens rådgivare i Blekinge, Jönköpings län, Kalmar län, Kronoberg, Skåne, Södermanland och Östergötland.

– Mari Nidesjö har stor erfarenhet av att arbeta med kompetensutveckling och omställning inom välfärden. Omställningsfonden stöttar uppsagda till ny sysselsättning och ger fler chansen till ett utvecklande arbetsliv genom kompetensutveckling. I det arbetet kommer Maris erfarenheter att vara en stor tillgång, säger Eva Wikström, vd för Omställningsfonden.

Omställningsfondens uppdrag är att underlätta för omställning inom välfärden. I detta ingår till exempel att arbeta förebyggande med tidiga omställningsinsatser och kompetensutveckling inom kommuner och regioner, samt kommunala företag som är medlemmar i Sobona.

Omställningsfonden stödjer och hjälper också medarbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist eller som gjort en överenskommelse om att avsluta anställningen på grund av nedsatt arbetsförmåga. Arbetet baseras på Kompetens- och omställningsavtalet, som omfattar cirka 1,2 miljoner medarbetare i välfärdssektorn.

Publicerad 06 september 2022 Pressmeddelande

Fler nyheter

Presskontakt

Anette Nordenfelt

Kommunikationschef