Hoppa till huvudinnehållet

Liselott Klinth är ny områdeschef för Omställningsfonden

Omställningsfonden satsar på ännu större närvaro i Stockholms, Uppsala, Västmanlands, Örebro och Värmlands län samt på Gotland och tillsätter Liselott Klinth som ny områdeschef i område Mitt. Hon har tidigare varit utvecklingschef och förändringsledare på Trygghetsrådet TRR.

– Arbetsmarknaden i Sverige förändras i snabb takt. När verksamheter utvecklas ställs många gånger krav på ny kompetens hos medarbetarna för att klara helt eller delvis nya arbetsuppgifter. Som områdeschef för område Mitt ser jag fram emot att utveckla Omställningsfondens stöd till medarbetare och arbetsgivare inom välfärden, säger Liselott Klinth, områdeschef på Omställningsfonden.

Liselott Klinth som är hemmahörande i Stockholm har tidigare arbetat som rådgivare för arbetsgivare och medarbetare i förändring samt som utvecklingschef och förändringsledare på Trygghetsrådet TRR. Dessförinnan var hon HR-specialist på Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI. I sin nya roll som områdeschef i Region Mitt kommer hon att ansvara för Omställningsfondens rådgivare i Stockholms län, Uppsala län, Värmland, Västmanland, Örebro län och på Gotland.

– Liselott Klinth har stor erfarenhet av att arbeta med kompetensutveckling och omställning inom välfärden. Omställningsfonden stöttar uppsagda till ny sysselsättning och ger fler chansen till ett utvecklande arbetsliv genom kompetensutveckling. I det arbetet kommer Liselotts erfarenheter att vara en stor tillgång, säger Eva Wikström, vd för Omställningsfonden.

Omställningsfondens uppdrag är att underlätta för omställning inom välfärden. I detta ingår till exempel att arbeta förebyggande med tidiga omställningsinsatser och kompetensutveckling inom kommuner och regioner, samt kommunala företag som är medlemmar i Sobona.

Omställningsfonden stödjer och hjälper också medarbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist eller som gjort en överenskommelse om att avsluta anställningen på grund av nedsatt arbetsförmåga. Arbetet baseras på Kompetens- och omställningsavtalet, som omfattar cirka 1,2 miljoner medarbetare i välfärdssektorn.

Publicerad 02 maj 2022 Pressmeddelande

Fler nyheter

Presskontakt

Anette Nordenfelt

Kommunikationschef