Hoppa till huvudinnehållet

Lars Gustavsson är ny områdeschef för Omställningsfonden

Omställningsfonden satsar på ännu större närvaro i Västra Götaland, Halland och Jönköping och tillsätter Lars Gustavsson som ny områdeschef i område Väst. Han har tidigare varit verksamhetssamordnare och rådgivare på Omställningsfonden, som är omställningsorganisationen för välfärdssektorn.

– Arbetsmarknaden i Sverige förändras i snabb takt. När verksamheter utvecklas ställs många gånger krav på ny kompetens hos medarbetarna för att klara helt eller delvis nya arbetsuppgifter. Som områdeschef för område Väst ser jag fram emot att utveckla Omställningsfondens stöd till medarbetare och arbetsgivare inom välfärden i dessa områden, säger Lars Gustavsson, områdeschef på Omställningsfonden.

Lars Gustavsson som är hemmahörande i Alingsås har tidigare arbetat som både verksamhetssamordnare och rådgivare på Omställningsfonden och dessförinnan som rådgivare på Trygghetsrådet TRR. I sin nya roll som områdeschef i Region Väst kommer han att ansvara för Omställningsfondens rådgivare i Halland, Jönköpings län och Västra Götaland.

– Lars Gustavsson har stor erfarenhet av att arbeta med kompetensutveckling och omställning inom välfärden. Omställningsfonden stöttar uppsagda till ny sysselsättning och ger fler chansen till ett utvecklande arbetsliv genom kompetensutveckling. I det arbetet kommer Lars erfarenheter att vara en stor tillgång, säger Eva Wikström, vd för Omställningsfonden.

Omställningsfondens uppdrag är att underlätta för omställning inom välfärden. I detta ingår till exempel att arbeta förebyggande med tidiga omställningsinsatser och kompetensutveckling inom kommuner och regioner, samt kommunala företag som är medlemmar i Sobona.

Omställningsfonden stödjer och hjälper också medarbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist eller som gjort en överenskommelse om att avsluta anställningen på grund av nedsatt arbetsförmåga. Arbetet baseras på Kompetens- och omställningsavtalet, som omfattar cirka 1,2 miljoner medarbetare i välfärdssektorn.

Pressbilder fria för användning
Här finns en pressbild på Lars Gustavsson, områdeschef på Omställningsfonden.

För mer information, kontakta gärna:
Anette Nordenfelt, kommunikationschef, 08-452 79 22,
anette.nordenfelt@omstallningsfonden.se


Omställningsfondens uppdrag är att underlätta för omställning inom välfärden. I detta ingår till exempel att arbeta förebyggande med tidiga omställningsinsatser och kompetensutveckling inom kommuner och regioner, samt kommunala företag som är medlemmar i Sobona. Omställningsfonden stödjer och hjälper också medarbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist eller som gjort en överenskommelse om att avsluta anställningen på grund av nedsatt arbetsförmåga. Arbetet baseras på Kompetens- och omställningsavtalet, som omfattar cirka 1,2 miljoner medarbetare i välfärdssektorn.

Publicerad 25 april 2022 Pressmeddelande

Fler nyheter

Presskontakt

Anette Nordenfelt

Kommunikationschef