Hoppa till huvudinnehållet

HR har en nyckelroll om vi ska kunna skapa den välfärd som invånarna kräver

Kompetensutveckling är en förutsättning för att driva verksamhetsutveckling med hjälp av digital teknik. Därför är HR en viktig spelare om vi ska lyckas med att skapa nytta för invånarna genom digitalisering.

- För att klara kompetensförsörjningen och ta ledartröjan i omställningsarbetet är det viktigt att HR kliver fram och tar en självklar ledarroll i förflyttningen, säger Julia Larsson, projektledare för DiMiOS, digital mognad i offentlig sektor.

- Digitalisering är inget som bara IT driver. Digitalisering är en metod för verksamhetsutveckling. Men för att alla ska förstå detta måste vi prata på ett sätt så att alla känner sig inkluderade och träffade. De måste vilja vara med på denna förändringsresa, säger Julia.

  HR är en av de viktigaste spelarna, och nyckelfunktionerna, i resan mot att nå regeringens högt ställda mål: att bli bäst i världen på att ta till vara på digitaliseringens möjligheter.

  Hon menar att vi måste inse att alla i en organisation måste bidra och känna ägandeskap. HR har därför en nyckelfunktion då det i slutändan handlar om människor. Vi kan inte heller vänta med att utveckla våra verksamheter – invånarna kräver kvalitativa välfärdsleveranser idag och som även möter morgondagens krav.

  - Om vi ska lyckas med detta, något som vi måste klara för att möta invånarnas krav på oss, har HR en jätteviktig roll. Ni måste vara med och driva detta förhållningssätt och denna förändringsresa, avslutar Julia.

  Kommande webbinarium:

  • Den 15 oktober håller vi ett livesänt webbinarium på Digitalidag där Julia kommer att prata mer om HR, digitalisering och DIMIOS. Läs mer och anmäl dig här
  • Den 28 oktober håller Adda webbinariet Digital Mognad - en fråga för HR? Anmäl dig här.

  Publicerad 14 oktober 2021 Nyhet

  Fler nyheter

  Presskontakt

  Anette Nordenfelt

  Kommunikationschef