Hoppa till huvudinnehållet

Håkan Karlström är ny områdeschef för Omställningsfonden

Omställningsfonden satsar på ännu större närvaro i Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten och tillsätter Håkan Karlström som ny områdeschef i område Norr. Han har tidigare varit verksamhetssamordnare och rådgivare på Omställningsfonden, som är omställningsorganisationen för välfärdssektorn.

– Arbetsmarknaden i Sverige förändras i snabb takt. När verksamheter utvecklas ställs många gånger krav på ny kompetens hos medarbetarna för att klara helt eller delvis nya arbetsuppgifter. Som områdeschef för område Norr ser jag fram emot att utveckla Omställningsfondens stöd till medarbetare och arbetsgivare inom välfärden i dessa områden, säger Håkan Karlström, områdeschef på Omställningsfonden.

Håkan Karlström som är hemmahörande i Östersund har tidigare arbetat som både verksamhetssamordnare och rådgivare på Omställningsfonden och dessförinnan som rådgivare på bland annat Trygghetsfonden TSL och Trygghetsrådet TRR. I sin nya roll som områdeschef i område Norr kommer han att ansvara för Omställningsfondens rådgivare i Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland.

– Håkan Karlström har stor erfarenhet av att arbeta med kompetensutveckling och omställning inom välfärden. Omställningsfonden stöttar uppsagda till ny sysselsättning och ger fler chansen till ett utvecklande arbetsliv genom kompetensutveckling. I det arbetet kommer Håkans erfarenheter att vara en stor tillgång, säger Eva Wikström, vd för Omställningsfonden.

Omställningsfondens uppdrag är att underlätta för omställning inom välfärden. I detta ingår till exempel att arbeta förebyggande med tidiga omställningsinsatser och kompetensutveckling inom kommuner och regioner, samt kommunala företag som är medlemmar i Sobona.

Omställningsfonden stödjer och hjälper också medarbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist eller som gjort en överenskommelse om att avsluta anställningen på grund av nedsatt arbetsförmåga. Arbetet baseras på Kompetens- och omställningsavtalet, som omfattar cirka 1,2 miljoner medarbetare i välfärdssektorn.


Pressbilder fria för användning
Här finns en pressbild på Håkan Karlström, områdeschef på Omställningsfonden.

För mer information, kontakta gärna:
Anette Nordenfelt, kommunikationschef, 08-452 79 22,
anette.nordenfelt@omstallningsfonden.se


Omställningsfondens uppdrag är att underlätta för omställning inom välfärden. I detta ingår till exempel att arbeta förebyggande med tidiga omställningsinsatser och kompetensutveckling inom kommuner och regioner, samt kommunala företag som är medlemmar i Sobona. Omställningsfonden stödjer och hjälper också medarbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist eller som gjort en överenskommelse om att avsluta anställningen på grund av nedsatt arbetsförmåga. Arbetet baseras på Kompetens- och omställningsavtalet, som omfattar cirka 1,2 miljoner medarbetare i välfärdssektorn.

Publicerad 25 april 2022 Pressmeddelande

Fler nyheter

Presskontakt

Anette Nordenfelt

Kommunikationschef