Hoppa till huvudinnehållet

Valideringskonferensen 2022

Den 9 november 2022 anordnades Valideringskonferensen för fjärde året i rad och Omställningsfonden var självklart med. Se den inspelade presentationen med vår vd Eva Wikström och Johan Frisö, verksamhetsansvarig för KFS Trygghetsfond.


Här deltar Eva Wikström, vd på Omställningsfonden och Johan Frisö, verksamhetsansvarig på KFS Trygghetsfond på Sobonas valideringskonferens 2022. 

Den 9 november deltog vi i Sveriges största valideringskonferens - arrangerad av Arbetsgivarorganisationen Sobona, med över 500 deltagare! Eva Wikström och Johan Frisö diskuterade ämnet förebyggande insatser, som är en viktig del av vårt kompetens- och omställningsavtal, KOM-KR, möjligheternas avtal.

Temat för dagen kretsade kring det livslånga lärandet och vad det har för betydelse för samhälle, företag och individ, ett måste för framtidens arbetsmarknad. Konferensen gav en aktuell bild av de förutsättningar som finns för utveckling och pågående arbete inom validering i Sverige.

Förebyggande insatser bidrar till den kompetens­försörjning som medlemsföretagen behöver och som i sin tur gynnar medarbetarnas utveckling. Genom bland annat validering synliggörs de kompetenser som förvärvas i arbetslivet, säger Eva Wikström. 

Publicerad 20 december 2022