Hoppa till huvudinnehållet

Utbildningsfilmer

Här kan du ta del av Omställningsfondens utbildningsserie om Kompetens- och omställningsavtalet, KOM-KR. Det är totalt sex filmer som vi hoppas ska guida dig genom avtalets olika delar.

Först ut i vår utbildningsserie berättar Liselott Klinth, områdeschef på Omställningsfonden, övergripande om Omställningsfondens uppdrag och lägger extra fokus på vad som är nytt i vårt Kompetens- och omställningsavtal, KOM-KR.

I andra delen av vår utbildningsserie pratar vår verksamhetsutvecklare Carina Wedin och omställningsrådgivare Lena Volavy om stöd efter anställning och vad det innebär, samt hur vi underlättar för både arbetsgivare och medarbetare under omställning. 

I tredje delen av vår utbildningsserie berättar vår verksamhetsutvecklare Camilla Grahn om hur man gör en överenskommelse om avslut vid nedsatt arbetsförmåga med grund i sjukdom eller skada, samt vad det innebär för arbetsgivare och medarbetare. 


I fjärde delen av vår utbildningsserie pratar våra rådgivare Peter Martinsson och Nina Ivaska om vilket stöd man kan få som medarbetare under anställning. Ett riktigt bra stöd som kan innefatta karriär- och studierådgivning eller olika typer av studiestöd för medarbetare som är mitt i arbetslivet.


I femte delen av vår utbildningsserie går Eva Wikström, vd på Omställningsfonden in på djupet om vad förebyggande insatser innebär, samt hur det kan användas för att möta framtida kompetensbehov. 


I sjätte och sista delen av vår utbildningsserie berättar vår utbildningsstrateg Helene Palm och vår karriär- och studierådgivare Anna Bångerius om vad det populära omställningsstudiestödet innebär och hur vi kan stötta dig som vill ansöka om stödet.