Hoppa till huvudinnehållet

Använd ditt nätverk

Många lediga jobb annonseras inte ut. Istället väljer arbetsgivare ibland att leta i sitt nätverk. Ditt eget nätverk är ofta större än du tror och kan vara din väg till nästa jobb.

När ordet nätverk används är det många som tänker på sociala medier. Men det finns också andra nätverk som vänner och familj  grannar, före detta kollegor, bekanta från kurser eller träning, kompisars syskon – listan kan bli lång.Oavsett om du har ett litet eller stort nätverk är det bra att kartlägga det. Då ser du bättre vad du har att utgå från. Ta kontakt och berätta att du söker jobb.

Sociala medier

I sociala medier är det enklare än någonsin att både utforska, utveckla och använda ditt nätverk för att söka jobb. Grupper på sociala medier är till exempel en väldigt bra plats att knyta kontakter. Fundera över vilka slags jobb du vill söka och inom vilken bransch du vill jobba. När du vet det är det enklare att ta reda på vilka personer i ditt nätverk som kanske kan hjälpa dig på vägen. Även här gäller det att ta kontakt och berätta att du söker jobb.

Tips på hur du kan använda ditt nätverk

Så här hjälper vi dig

Ladda ner vår folder Stöd till dig som blir uppsagd på grund av arbetsbrist

Eller läs den direkt online