Hoppa till huvudinnehållet

Så funkar det

4 steg till nytt jobb

Att bli uppsagd kan vara en tuff omställning. Men ett aktivt omställningsarbete som bygger på dina förutsättningar ökar möjligheterna att snabbt hitta ett nytt jobb eller starta eget företag. Processen kan enkelt beskrivas i 4 steg.

1

Samarbete direkt

- snabbaste vägen till nytt jobb

Det allra första som händer är att din arbetsgivare anmäler att du är uppsagd på grund av arbetsbrist. Så fort vi får in anmälan tar vi kontakt med dig och bokar ett möte för att starta samarbetet.

2

Handlingsplan

- kurs, praktik eller cv-hjälp - vad behöver du?

När du träffar din rådgivare går ni tillsammans igenom vilka arbetslivserfarenheter du har, dina mål för framtiden och vad som krävs för att komma dit. Därefter gör ni en handlingsplan och bestämmer vad som ska ske. Det kan till exempel vara en kurs eller utbildning, en praktikplats, starta eget-rådgivning, hjälp att skriva ett riktigt bra cv eller hur och var du bäst söker ditt nya jobb. Det är viktigt att du själv deltar på ett engagerat och aktivt sätt i sökandet efter ett nytt jobb.

3

Sök jobb

- läs platsannonser och gör spontanansökningar

Under tiden söker du jobb! Du läser platsannonser och gör också spontana ansökningar till företag och organisationer du tycker verkar intressanta. Berätta också för alla att du söker jobb. Både bland vänner, grannar och på Facebook och LinkedIn.

4

Nytt jobb

- eller fler aktiviteter

Efter att de insatser som du och i din rådgivare kommit överens om träffas ni igen och stämmer av resultatet. I bästa fall har du redan hittat ett nytt jobb och du är i mål! Om inte kan du och din rådgivare komma överens om nya insatser. Är oturen framme och du blir arbetslös igen inom två år från din sista anställningsdag, är du välkommen att kontakta oss.