Hoppa till huvudinnehållet

Ersättning istället för a-kassa

Ersättning istället för a-kassa kan du få om du och din rådgivare kommer överens om att du ska delta i en aktivitet som gör att du mister rätten till a-kassa.

Aktiviteten kan till exempel vara att du går en kurs eller gör praktik som gör att du inte längre står till arbetsmarknadens förfogande och därför inte får a-kassa.

Ansökan

Direkt efter att du och din rådgivare har kommit överens om att du ska delta i en aktiv insats där du kan förlora rätten till a-kassa kan du fylla i formuläret Ansökan om ersättning istället för a-kassa.

Utbetalning

När du har påbörjat den aktiva insatsen och vill ha ersättning fyller du i formuläret Utbetalning av ersättning istället för a-kassa.

Blanketten är en försäkran om att du har deltagit i den aktiva insatsen. Du kan inte skicka in blanketten innan du har genomfört aktiviteten utan du ansöker i efterhand, antingen för någon eller några veckor i taget, eller för hela perioden på en gång.

Anmäl ett konto

Omställningsfonden samarbetar med Swedbank när det gäller utbetalningar. Vill du få pengarna direkt till ditt konto, måste det finnas ett föranmält bankkonto hos Swedbank. Registrera ditt bankkonto på Swedbanks hemsida eller kontakta din bank för att få hjälp.

Har du inte föranmält konto får du pengarna via en utbetalningsavi.

Räkna ut din ersättning

Räkna ut din dagersättning