Hoppa till huvudinnehållet

Eva Wikström ny vd

Styrelsen i Omställningsfonden har utsett Eva Wikström till ny vd. Eva Wikström tillträder den 16 september och ersätter Lars Hallberg som går i pension efter åtta framgångsrika år.

– Vi är mycket nöjda att ha rekryterat Eva Wikström som ny vd för Omställningsfonden säger styrelseordförande Joakim Larsson. Eva Wikström har drivkraft och ett stort engagemang för verksamheten och kommer tillsammans med medarbetarna att utveckla Omställningsfonden ytterligare.


Eva Wikström har varit HR-direktör i Region Uppsala sedan 2013 och var dessförinnan förhandlingschef i Landstinget i Uppsala län. Eva Wikström är i grunden jurist och har tidigare arbetat som arbetsrättsjurist och förhandlare i såväl arbetsgivarorganisation som fackförbund.

– Jag är hedrad och stolt över att få tillträda tjänsten som vd för Omställningsfonden och leda en organisation som har ett så stort samhällsnyttigt uppdrag, säger Eva Wikström. Omställning och kompetensförsörjning ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att tillsammans med Omställningsfondens medarbetare och parter ta nästa steg i organisationens utveckling.

För mer information:
Joakim Larsson, ordförande Omställningsfonden, 070 355 81 82
Eva Wikström, tillträdande vd för Omställningsfonden, 070 611 02 99

Publicerad 01 juli 2019 Pressmeddelande

Fler nyheter

Ny undersökning: 4 av 5 tror att deras kompetens står sig om fem år

4 av 5 yrkesarbetande svenskar, 82 procent, tror att deras kompetens är lika attraktiv på arbetsmarknaden om fem år enligt en ny Sifoundersökning. Samtidigt beräknas fler än hälften av alla yrken vara ersatta av digital teknik inom 20 år. Nu efterlyser Omställningsfonden tre reformer för att främja kompetensutveckling och vidareutbildning inom välfärden.

Pressmeddelande

Digitalisering och kompetensutveckling - den perfekta stormen

- Vi behöver avdramatisera digitaliseringen och istället se vilka möjligheter digitaliseringen ger oss att hantera förändringar i samhället och inte minst inom välfärdssektorn, säger Eva Wikström, vd för Omställningsfonden.

Nyhet

​Var fjärde tror på karriärbyte inom de närmaste fem åren

Svensk arbetsmarknad har påverkats hårt av pandemin och historiskt höga arbetslöshetssiffror är att vänta det kommande året. Men de flesta som arbetar är positiva till att byta yrke om de blir uppsagda, givet att de får stöd och hjälp. En fjärdedel tror också att de kommer byta karriär eller yrke de närmaste fem åren. Det visar en ny Sifoundersökning som gjorts på uppdrag av Omställningsfonden.

Pressmeddelande