Hoppa till huvudinnehållet

Eva Wikström ny vd

Styrelsen i Omställningsfonden har utsett Eva Wikström till ny vd. Eva Wikström tillträder den 16 september och ersätter Lars Hallberg som går i pension efter åtta framgångsrika år.

– Vi är mycket nöjda att ha rekryterat Eva Wikström som ny vd för Omställningsfonden säger styrelseordförande Joakim Larsson. Eva Wikström har drivkraft och ett stort engagemang för verksamheten och kommer tillsammans med medarbetarna att utveckla Omställningsfonden ytterligare.


Eva Wikström har varit HR-direktör i Region Uppsala sedan 2013 och var dessförinnan förhandlingschef i Landstinget i Uppsala län. Eva Wikström är i grunden jurist och har tidigare arbetat som arbetsrättsjurist och förhandlare i såväl arbetsgivarorganisation som fackförbund.

– Jag är hedrad och stolt över att få tillträda tjänsten som vd för Omställningsfonden och leda en organisation som har ett så stort samhällsnyttigt uppdrag, säger Eva Wikström. Omställning och kompetensförsörjning ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att tillsammans med Omställningsfondens medarbetare och parter ta nästa steg i organisationens utveckling.

För mer information:
Joakim Larsson, ordförande Omställningsfonden, 070 355 81 82
Eva Wikström, tillträdande vd för Omställningsfonden, 070 611 02 99

Publicerad 09 mars 2020 Pressmeddelande

Fler nyheter

Kraftig ökning av antalet uppsagda i välfärden

Över 1 600 personer sades upp i välfärdssektorn under 2020 på grund av arbetsbrist. Det är en ökning med 30 procent från året innan. De yrkesgrupper som drabbades hårdast var administratörer, lärare och handläggare. Det visar ny statistik från Omställningsfonden.

Pressmeddelande

​750 miljoner till kompetensutveckling i välfärdssektorn

Undersköterskor, socialsekreterare och lärare är några av de 120 yrkesgrupper som gynnas när välfärdssektorn får 750 miljoner kronor till kompetensutveckling och omställning. Satsningen genomförs av Omställningsfonden på uppdrag av arbetsmarknadens parter inom välfärden, och sträcker sig över tre år.

Pressmeddelande

750 miljoner till kompetensutveckling i välfärden

Nu kan landets kommuner, regioner och kommunala företag söka miljonstöd för att kompetensutveckla sina medarbetare. Genom Omställningsfonden satsas totalt 750 miljoner kronor under totalt tre år för att hjälpa verksamheter att ställa om kompetensen hos sina medarbetare och förhindra uppsägningar.

Pressmeddelande

Presskontakt

Anette Nordenfelt

Kommunikationschef