Hoppa till huvudinnehållet

Slutspurt med tidig lokal omställning

I en arbetsmarknad i förändring uppstår ibland övertalighet. I välfärdssektorn beror det oftast på politiska beslut, demografi, ekonomi eller omorganisation. Men med tidig lokal omställning öppnas möjligheten att kompetensutveckla medarbetare för arbete någon annan stans i organisationen istället för att behöva säga upp på grund av arbetsbrist.

På Omställningsfonden ser vi nu många goda exempel på hur individers kompetens stärks för framtida krav och arbetsgivaren kan fylla sitt rekryteringsbehov med rätt utbildade medarbetare.

Goda resultat

Om arbetsgivare ändå måste göra uppsägningar på grund av arbetsbrist kan det vara tryggt att veta att 93 procent av de jobbsökare som lämnade Omställningsfonden under första kvartalet gick vidare till nytt arbete eller längre studier.

Vara i framkant

Att just välfärdssektorn ligger i framkant när det gäller omställning känns bra. Vi vet att parterna inlett förhandlingar om ett nytt avtal och det ska bli intressant att se hur vi i framtiden kan arbeta med kompetensutveckling och omställning.

Det är dock fortfarande många arbetsgivare som har mycket pengar kvar att disponera inom nuvarande avtal kring tidig lokal omställning, TLO-KL. Ta kontakt med våra rådgivare för inspiration och diskussion om hur medlen kan användas för kompetensutveckling, ohälsa eller stödsamtal/coachning. Eller anmäl dig till något av våra frukost- eller lunchseminarier.