Hoppa till huvudinnehållet

Utbildningsstrateg till Omställningsfonden

Vill du vara med och bygga upp en ny spännande tjänst hos oss och verka för livslångt lärande? Som Utbildningsstrateg får du vara med i Omställningsfondens viktiga uppdrag där det finns ett omfattande behov av våra tjänster kring omställning och kompetenshöjande insatser i kommun- och regionsektorn. Rollens syfte är att öka kunskap och kvalitet internt i paketering och val av utbildningar.

Omställningsfondens uppdrag är att underlätta för omställning inom välfärden. I detta ingår till exempel att arbeta förebyggande med tidiga omställningsinsatser och kompetensutveckling inom kommuner och regioner, samt kommunala företag som är medlemmar i Sobona. Omställningsfonden stödjer och hjälper också medarbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist. Arbetet baseras på Kompetens- och omställningsavtalet, KOM-KR, som omfattar cirka 1,2 miljoner medarbetare i välfärdssektorn. 

Rollen innebär bland annat att:

  • Ha en expertroll och vara stöd till kollegorna med frågor som rör utbildning/studier.
  • Informera och utbilda dina kollegor i utbildningsfrågor så att kunskapsnivån höjs och säkrar enhetlighet och kvalitet.
  • Paketera och informera om utbildningar och arbeta med förebyggande insatser. Stötta arbetsgivare och rådgivare att hitta rätt utbildare/utbildning.
  • Aktivt söka möjligheter till samarbeten och nätverk med olika utbildningsaktörer.
  • Bidra i det strategiska arbetet för att förbereda eventuellt utökat uppdrag som kan komma utifrån de statliga utredningarna om ett nytt grundläggande omställnings- och kompetensstöd och ett parallellt omställningsstudiestöd.
  • Kontinuerligt omvärldsbevaka och vara uppdaterad på arbetsmarknadens kompetensbehov och framtidsprognoser.
  • Du rapporterar till verksamhetschefen och har ett nära samarbete med rådgivarna, verksamhetssamordnarna och andra grupperingar. 

Vi erbjuder:
Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak där vi investerar i våra medarbetares trivsel och kompetens. Omställningsfonden är en värderingsstyrd organisation och våra värdeord är engagemang, respekt och mod. Dina framtida kollegor är ambitiösa, trevliga och professionella. Vi erbjuder dig goda anställningsvillkor och en varierande roll där du bidrar till att öppna möjligheter till framtidens arbetsliv för välfärdens medarbetare och arbetsgivare. Omställningsfondens uppdrag förväntas fortsatt att öka och du blir en del av en spännande tillväxtresa där du har goda möjligheter att påverka rollens utformning i dialog med ledningen. Du tillhör huvudkontoret som finns i trevliga lokaler nära Slussen med placeringsort enligt överenskommelse. Eftersom vi har kollegor i hela landet är vi även vana att arbeta på distans.

Vem är du?
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet och uppdaterad kunskap om utbildnings- och arbetsmarknaden. Du har vana att arbeta med vuxna i omställning och ett genuint intresse för omställningsområdet. Du bör också ha en god förståelse för kommun- och regionsektorn. Du har en relevant utbildningsbakgrund på högskole-/universitetsnivå, exempelvis med beteendevetenskaplig inriktning eller liknande.  

För att lyckas i rollen behöver du trivas med att arbeta strategiskt, ha pedagogisk förmåga att omsätta strategier till stöd för verksamheten och drivas av att utveckla områden inom ditt ansvar till att bli ännu bättre. För dig är det naturligt att möta människor med nyfikenhet, intresse och lyhördhet. Du samarbetar väl med andra och har ett starkt engagemang för din uppgift. Vidare behöver du förstå digitala flöden och vara trygg med att framträda inför grupper.

Välkommen med din ansökan!
Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och motivationsbrev via signerarekrytering.se. Sista ansökningsdag är den 11 oktober, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval och intervjuer sker löpande. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90 eller Sofia Jansson, tel. 073-539 64 51. Frågor om tjänsten kan även besvaras av Verksamhetschef Anita Grönberg, tel. 08-452 78 06.