Hoppa till huvudinnehållet

Rådgivare till Omställningsfonden  

Är du en person som gillar att arbeta med människor? Har du erfarenhet av omställning, vägledning, och coachning? Inspireras du av att öppna möjligheter för individers utveckling i arbetslivet? Då är rollen som rådgivare på Omställningsfonden rätt utmaning för dig! I dagsläget befinner vi oss i en expansiv fas och söker därför flera ambitiösa och engagerade rådgivare i hela landet.

Omställningsfondens uppdrag är att underlätta för omställning inom välfärden. I detta ingår till exempel att arbeta förebyggande med tidiga omställningsinsatser och kompetensutveckling inom kommuner och regioner, samt kommunala företag som är medlemmar i Sobona. Omställningsfonden stödjer och hjälper också medarbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist. Arbetet baseras på Kompetens- och omställningsavtalet, KOM-KR, som omfattar cirka 1,2 miljoner medarbetare i välfärdssektorn. 

I rollen ingår: 

  • Att vara expert på avtalet KOM-KR utifrån aktiva omställningsinsatser.  
  • Att coacha och vägleda personer som blivit uppsagda pga arbetsbrist eller som träffat en överenskommelse om avslut av anställning där det finns en sjukdom eller skada som grund. 
  • Att stötta, inspirera och utmana jobbsökaren i återkommande möten till att vara aktiv mot sitt mål till ny sysselsättning. 
  • Att ta beslut och genomföra omställningsinsatser utifrån överenskommen handlingsplan för att uppnå jobbsökarens mål gällande utbildning, jobb eller start av verksamhet. 
  • Att administrera och dokumentera de insatser och det arbete som utförs. 

Placeringsort utifrån överenskommelse. 

Din bakgrund 

För att lyckas i rollen som rådgivare behöver du ha erfarenhet av att stötta och jobba nära uppsagda medarbetare, ha flerårig erfarenhet av coachning och vägledning samt vara bra på att möta människor som ofta befinner sig i en tuff situation. Det är viktigt att du känner dig trygg i att göra kompetensinventeringar och stötta människor att undersöka och se sin arbetsmarknad och hur hen kan marknadsföra sig på såväl den dolda som synliga arbetsmarknaden.   

Vidare har du erfarenhet av att stötta personer med kompetensutveckling såsom utbildning, praktik, start av eget företag. Du behöver ha god kännedom om den lokala arbetsmarknaden och om arbetsmarknadsfrågor generellt. Du har en för uppdraget relevant bakgrund, gärna akademisk examen inom beteendevetenskap. Det är meriterande med spetskompetens inom studie- och yrkesvägledning och/eller rehabomställning. 

Rollen som rådgivare ställer stora krav på förståelse för olika behov samt ett flexibelt, lyhört och konsultativt arbetssätt. 

Din personlighet 

Som person är du är social och har lätt att skapa nätverk och knyta nya kontakter. Du är van att jobba självständigt men samtidigt gillar du samarbete med kollegor och bidrar gärna till Omställningsfondens utveckling. Jobbet som rådgivare kräver också att du är van vid och gillar att resa och köra bil. 

Vårt erbjudande 

Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak där vi investerar i våra medarbetares trivsel och kompetens. Omställningsfonden är värderingsstyrd organisation och våra värdeord är engagemang, respekt och mod. Dina framtida kollegor är ambitiösa, trevliga och professionella. Vi erbjuder dig en varierande och spännande roll där du bidrar till att öppna möjligheter till framtidens arbetsliv för välfärdens medarbetare och arbetsgivare.  

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 17 oktober. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Ansökan ska innehålla CV och motivationsbrev. Ansökan mejlas till rekrytering@omstallningsfonden.se.  

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetssamordnare Håkan Karlström på 072-535 40 64 alternativt hakan.karlstrom@omstallningsfonden.se. Håkan finns tillgänglig från den 20 september.