Hoppa till huvudinnehållet

Jobbsökaransvariga rådgivare till Omställningsfonden

Har du erfarenhet av omställning, vägledning, och coachning? Inspireras du av att öppna möjligheter för individers utveckling i arbetslivet? Då är rollen som rådgivare på Omställningsfonden rätt utmaning för dig!

Vi befinner oss i en expansiv fas och söker därför två professionella och engagerade rådgivare. Dessa tjänster kommer ha sina huvudsakliga uppdrag i Jönköpings län respektive Kronobergs län där det även kan inbegripas uppdrag i Skåne och Blekinge. Resor ingår i tjänsten då personerna du skall stödja finns utspridda i större regioner.

Om Omställningsfonden

Omställningsfondens uppdrag är att underlätta för omställning inom välfärden. I detta ingår till exempel att arbeta förebyggande med tidiga omställningsinsatser och kompetensutveckling inom kommuner och regioner, samt kommunala företag som är medlemmar i Sobona. Omställningsfonden stödjer och hjälper också medarbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist. Arbetet baseras på Kompetens- och omställningsavtalet, KOM-KR, som omfattar cirka 1,2 miljoner medarbetare i välfärdssektorn.

Rollen som jobbsökaransvarig rådgivare

I rollen ingår:

 • Att coacha och vägleda personer som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist, avslutar en tidsbegränsad anställning eller träffat en överenskommelse om avslut av anställning där det finns en sjukdom eller skada som grund. I uppdraget ingår även att coacha personer som är kvar i sin anställning men intresserade av att få stöd i sina framtida karriärmöjligheter.
 • Att stötta, inspirera och utmana jobbsökaren i återkommande möten och aktiva insatser till att vara aktiv mot sitt mål till ny sysselsättning.
 • Att ta beslut och genomföra omställningsinsatser utifrån överenskommen handlingsplan för att uppnå jobbsökarens mål gällande utbildning, arbete eller start av verksamhet.
 • Att samarbeta med andra företag, myndigheter och parter på arbetsmarknaden och det offentliga Sverige.
 • Att på viss del av arbetstiden vara tillgänglig på vår telefonlinje för att svara på frågor ifrån de som söker information om vad vi kan erbjuda.
 • Att administrera och dokumentera de insatser och det arbete som utförs.
 • Jobbet som rådgivare kräver också att du är van vid och gillar att resa och köra bil. Arbetet utgår ofta hemifrån och kontor och kollegor finns utspridda inom områdena i Syd respektive Väst. Både digitala och fysiska träffar med kollegorna sker regelbundet.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som rådgivare behöver du ha erfarenhet av att stötta och jobba nära människor, ha flerårig erfarenhet av coachning och vägledning samt vara bra på att möta människor som ofta befinner sig i en tuff situation.

Vidare har du erfarenhet av att stötta personer med kompetensinventering och sin personliga utveckling såsom att stötta människor att undersöka sin arbetsmarknad för att skapa god planering mot utbildning, anställning, praktik eller start av eget företag. Därmed behöver du ha god kännedom om den lokala arbetsmarknaden och om arbetsmarknadsfrågor generellt.

Det är av stor vikt att du är van att samarbeta med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och andra relevanta offentliga aktörer. Det är dessutom av stor vikt att du är väl förtrogen med den sektor på arbetsmarknaden som individerna har arbetat eller fortsatt arbetar inom (kommun, region och kommunala företag som är medlemmar i Sobona).

Du har en för uppdraget relevant akademisk bakgrund eller arbetslivserfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Det är meriterande med spetskompetens inom rehabiliteringsområdet.

Din personlighet

Rollen som rådgivare på Omställningsfonden ställer stora krav på förståelse för olika behov samt ett flexibelt, lyhört och konsultativt arbetssätt. Rollen som rådgivare ställer krav på ett strukturerat arbetssätt och ett självständigt driv för att föra de egna uppdragen framåt.

Som person är du social och har lätt att bygga relationer och skapa förtroende. Det är naturligt för dig att knyta nya kontakter och ingå i nätverk. Du är van och trivs med att jobba självständigt men samtidigt gillar du samarbete med kollegor och bidrar gärna till Omställningsfondens utveckling utifrån helheten.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en arbetsplats med hög tillit till våra medarbetares kompetens där vi drar nytta av vår gemensamma klokskap för att genomföra vårt uppdrag på bästa sätt. Vi värnar om och investerar i våra medarbetares trivsel och kompetens. Omställningsfonden är en värderingsstyrd organisation med värdeorden engagemang, respekt och mod. Vi erbjuder dig en varierande och spännande roll där du bidrar till att öppna möjligheter till framtidens arbetsliv för välfärdens medarbetare och arbetsgivare.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 februari 2023
Då denna annons är för både Kronoberg och Jönköping ber vi dig tydliggöra i din ansökan, gärna i rubrik i mejlet, vilken region du är intresserad av. För att kunna beakta reseavstånd ser vi gärna att du i ansökan också uppger vart du bor.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Ansök genom att skicka CV och svar på nedan frågor, som då utgör ditt personliga brev, till rekrytering@omstallningsfonden.se 

 • Beskriv dina erfarenheter av att coacha individer till utbildning eller nya möjligheter på arbetsmarknaden
 • Beskriv dina erfarenheter av att coacha individer mot arbetslivet där det funnits en sjukdom eller skada som grund
 • Har du erfarenhet av att ha samarbetat med för tjänsten relevanta aktörer? Beskriv i så fall med vilka aktörer du samarbetat och hur samarbetet sett ut.
 • Beskriv dig själv utifrån de för tjänsten viktiga egenskaperna och kompetenserna: hur arbetar du med ett självständigt driv? På vilket sätt är du konsultativ, flexibel och lyhörd i ditt arbete? Hur gör du för att bygga relationer och skapa förtroende?

Frågor?

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta:

Områdeschef för Syd, där Kronoberg ingår,
Mari Nidesjö på: mari.nidesjo@omstallningsfonden.se
tel: 072-724 32 78

alternativt Områdeschef för Väst, där Jönköping ingår,
Lars Gustavsson: lars.gustavsson@omstallningsfonden.se 
tel: 072-508 19 25


Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad 20 januari 2023