Hoppa till huvudinnehållet

Ekonomichef

Är du ekonomichef och gillar att ha det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen? Vill du vara med och påverka inom en modern värdestyrd organisation som gör skillnad för människor? Då kan det här vara jobbet för dig!

Som ekonomichef hos Omställningsfonden ansvarar du för bolagets ekonomifunktion. Rollen innebär mycket kommunikation internt och externt, samt ett nära samarbete med VD. Du förväntas också vara drivande när det utveckling och anpassning av Omställningsfondens system och processer. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Leda ekonomiavdelningen med personalansvar för en ekonomiassistent
  • Ansvara för budget och prognos 
  • Bokföra och hantera värdepapper
  • Hantera redovisningsfrågor
  • Skattedeklarationer
  • Lönehantering, pensioner, försäkringar och avtal
  • Ansvara för bokslut och årsbokslut
  • Hantera ad hoc-uppgifter som hör till ekonomiavdelningen 

Erfarenhet & Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet från en liknande tjänst med helhetsansvar för hela ekonomifunktionen med dess redovisning och flöden. Har du dessutom gjort löner är det ett plus. Akademisk examen eller motsvarande inom ekonomi är meriterande. Tjänsten kräver hög IT- och systemkompetens, gärna med erfarenhet av Hogia redovisning och Hogia lön samt CRM system. 

Som person är du prestigelös, noggrann och van vid att jobba strukturerat. Du har en fallenhet för ekonomi och siffror samt har lätt för att förstå helheten. Det är viktigt att du har en ödmjuk, flexibel inställning samt är lyhörd och lösningsorienterad vid förändringar. För att matcha organisationens mål och uppdrag ser vi gärna att du har ett genuint intresse för att hjälpa människor. 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Omställningsfonden med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-647 16 03 eller helena.oberg@sjr.se om du har några frågor.