Hoppa till huvudinnehållet

Omställningsnära tjänster

Omställningsfonden har möjlighet att erbjuda olika former av omställningsstöd utanför Kompetens- och omställningsavtalet, KOM-KR. Här ser du några exempel, men om du hellre vill ha en skräddarsydd lösning, kontakta oss så hjälper vi dig!

Omställningsfonden kan hjälpa till med att skapa goda förutsättningar att snabbt hitta vägen till nytt uppdrag, jobb, studier eller start av eget företag. Syftet är på ett konstruktivt sätt avsluta en anställning eller ett förtroendeuppdrag och skapa förutsättningar för en ny sysselsättning.

Vi arbetar diskret och har stor erfarenhet av coachning och stöd i processen mot ett nytt jobb. Målet är att så snabbt som möjligt hitta en ny sysselsättning utifrån de egna förutsättningarna.

Individuellt upplägg 

Stödet anpassas helt efter individen och omfattar hela eller delar av Omställningsfondens process med nuläge, arbetsmarknadsstrategi samt coachning och vägledning. Tillsammans genomförs en kompetenskartläggning baserad på erfarenheter och kompetenser och med fokus på vad individen vill i framtiden.

Omställningsfonden arbetar också med JobMatch Talent. JobMatch är en djupgående analys som mäter 30 arbetsrelaterade egenskaper med hjälp av 200 frågor. Detta kan används för både individ- och grupputveckling.

Därutöver gör vi en genomgång av strategier för att möta arbetsmarknaden och vilka möjligheter som finns för den enskilde individen. Omställningsfondens certifierade specialister träffar personen regelbundet och mellan träffarna har man kontakt på telefon och mejl. Kontakta din lokala omställningsrådgivare för att få veta mer.

Omställningsstöd

Här kan du läsa om våra omställningsnära tjänster som vi erbjuder utanför kollektivavtalet, KOM-KR: 

Omställning för chefer Öppnas i nytt fönster Omställning för medarbetare Öppnas i nytt fönster Omställning för förtroendevalda Öppnas i nytt fönster