Hoppa till huvudinnehållet

Stöd till arbetsgivare och fack

Omställningsfonden stöttar anställda i kommuner, regioner, kommunalförbund och Sobonaföretag som är uppsagda på grund av arbetsbrist. Men vi stöttar även arbetsgivare och fack inför och under en omställning. Vi finns tillgängliga under hela uppsägningsprocessen och kan bistå med information och våra erfarenheter inom omställning.

En framgångsrik omställning, från ett jobb till ett annat, underlättas alltid av ett bra avslut från den gamla arbetsplatsen. Därför vill vi också starta vårt samarbete så tidigt som möjligt, helst redan under uppsägningstiden. Med Omställningsfondens hjälp ökar möjligheterna för den uppsagde att snabbt hitta ett nytt jobb och undvika arbetslöshet. 

Rådgivare nära dig

Våra rådgivare finns över hela landet och har stor kunskap om dagens arbetsmarknad och lång erfarenhet av att hjälpa uppsagda till nytt jobb. Omställningsfonden ansvarar för insatserna som exempelvis kan handla om att delta i olika program, kortare utbildning eller kurs för att starta eget företag.

Omställningsfondens stöd till arbetsgivare och fack

  • Rådgivning när din organisation står inför omställning – kan ske per telefon eller med besök på arbetsplatsen.
  • Kompetensutveckling i form av seminarier kring omställning specialutformade för ledningsgrupp, chefer och HR-personal samt fackligt förtroendevalda.
  • Broschyrer och annat informationsmaterial som du kan beställa

Resultat för jobbsökare

8 av 10 får nytt jobb eller startar eget företag

1 av 10 påbörjar studier på minst en termin på halvfart

Statistik

 

Så gör vi för att underlätta

En lyckad omställning underlättas av ett bra avslut. Ladda ner vår folder Stöd till arbetsgivare och fack vid omställning

Eller läs den online