Hoppa till huvudinnehållet

Omställningsnära tjänster

Omställningsfonden har möjlighet att erbjuda olika former av omställningsstöd utanför kollektivavtalet KOM-KR. Här ser du några exempel, men om du hellre vill ha en skräddarsydd lösning, kontakta oss så hjälper vi dig!

Omställningsfonden kan hjälpa till med att skapa goda förutsättningar att snabbt hitta vägen till nytt uppdrag, jobb, studier eller start av eget företag. Syftet är på ett konstruktivt sätt avsluta en anställning eller ett förtroendeuppdrag och skapa förutsättningar för en ny sysselsättning.

Våra certifierade specialister arbetar diskret och har stor erfarenhet av coachning och stöd i processen mot ett nytt jobb. Målet är att så snabbt som möjligt hitta en ny sysselsättning utifrån de egna förutsättningarna.

Individuellt upplägg

Stödet anpassas helt efter individen och omfattar hela eller delar av Omställningsfondens process med nuläge, arbetsmarknadsstrategi samt coachning och vägledning. Tillsammans genomförs en kompetenskartläggning baserad på erfarenheter och kompetenser och med fokus på vad individen vill i framtiden.

Vi gör en genomgång av strategier för att möta arbetsmarknaden och vilka möjligheter som finns för den enskilde individen. Omställningsfondens certifierade specialister träffar personen regelbundet och mellan träffarna har man kontakt på telefon och mejl. Kontakta din lokala omställningsrådgivare för att få veta mer.

Omställningsstöd

Här kan du läsa om våra omställningsnära tjänster som vi erbjuder utanför kollektivavtalet, KOM-KR: 

Omställning för chefer Omställning för medarbetare Omställning för förtroendevalda